Apple og Side 9-pigen

Sex er en måde at tjene penge på.  I hvert fald for Ekstra Bladet. De har deres escort-annoncer. Det er et emne der interesserer læserne. Derfor skriver Ekstra Bladet også om Sex og Samliv. Og når læserne deltager i en afstemning om, hvorvidt de ønsker sig mere sex i det kommende år er svaret ja. Mændene vil gerne. Hele 83% siger ja. Kun 3% ønsker mindre sex. Nok ingen overraskelse. Har bladet ikke altid haft ry for at have en bestemt type læsere? Blandt feminister og pæne kulturradikale.  Overraskelsen er at 69% af kvinderne også ønsker sig mere sex! Godt nok mener 11%  – næsten 4 gange så mange kvinder som mænd – at mindre sex er i orden. Men danskerne er faktisk ganske frisindede og åbne.

Ekstra Bladet tager ikke fejl: Hvis den avis skal sælges, er det nok klogt at finde relevant stof til Sex og Samliv spalten. Og så er der jo side 9 pigen. Hun har været der siden 1976. Og er et af avisens store aktiver. For hun forarger jo ikke nogen mennesker idag.

Politiken der mester at være i forretningsforbindelse med en avis, hvis koncept er underlødigt set med kulturradikale briller skrev oven i købet en artikel om den udstilling der markerede side 9 pigens plads i det danske mediebillede. Med det blå stempel fra det snerpede kulturradikale establishment, så skulle man tro at den sidste modstander havde givet op. Og fyrene og pigerne kunne få lov at være i fred. Og de heteroseksuelle så kan overlade til minoriteter, der dyrker deres helt specielle seksuelle variationer – f.eks. de homoseksuelle – at kæmpe for ligestilling i samfundet og rettigheder. Og imod fordomme.

Men sådan er det ikke. For der er virksomheden Apple, som ønsker at strømline sine produkter. Efter den nypuritanisme der præger amerikanernes bevidsthed og syn på sex. Og derfor har Apple censureret side 9-pigen ud af iPad-udgaven af Ekstra Bladet.

På en af de tidligere blogs har jeg redegjort for fænomenet nypuritanisme på den måde, at jeg siger at kernen i nypuritanismen  er at forbyde eller illegalisere sex vi alle kender eller opfatter som normalt. Debatten om sex i offentligheden handler stort set aldrig om bizzare former for sex som få kender og endnu færre dyrker.

Den offentlige debat handler derimod ofte om bekymring for de unge. De har sex med hinanden. Hvem har ikke haft sex som teenager? Måske prøver de endda noget af med voksne.

Her må nypuritanerne påberåbe sig lov og orden. Hvilket demonstrerer deres manglende respekt for begge dele. De henviser til lov når de ønsker at kriminalisere noget der er fuldt legalt – eller dog erklære det for socialt uacceptabelt, i et forsøg på at stigmatisere de formastelige.

De nægter at anerkende, at lige som der er en grund til at visse ting er forbudt, så er der også en grund til at visse ting er tilladte. Samfundet ønsker ikke at krænke det enkelte individs rettigheder og frihed til at vælge. Nypuritanerne ønsker ikke orden for lige så snart man accepterer “fortolkninger” af lovgivningen – med gode intentioner om at beskytte og forsvare – så ender det i vilkårlighed og krænkelse af individernes rettigheder. De der taler om orden er altid den type mennesker, der står frem i offentlig debat og angriber, smæder eller endog opfordrer til selvtægt. Eller firmaer der ønsker at omgå juraen for at kontrollere andre firmaer.

Derfor er det altså ganske logisk at Apple udøver censur over for Ekstra Bladets side 9-pige: Det er foragten for de perifere og ligegyldige fænomener. Det ligner et forsøg på at spille med musklerne: Den store koncern imod en enlig dansk avis. Der er sandsynligvis tale om et del og hersk princip. Først skal den – efter international målestok – lille danske avis trynes. Der efter kommer turen til de store engelske aviser, hvis page-3 piger indtil nu er blevet holdt uden for Apples censur.

Apples censur holder sig til princippet om at gå efter det der er fuldt legalt, men med argumentet i baghånden, at det ikke er anstændigt. Og altså med feministerne som mulig alliance-partner i den offentlige debat.

Reklamer

Skriv en kommentar

Endnu ingen kommentarer.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s