Anmeldelse: Spademanns Leksikon

“Spademanns Leksikon er den fri encyklopædi for alle, der er trætte af ekspertvælde, politisk korrekthed og utidig kildekritik.”

Sådan karakteriserer Spademanns Leksikon meget præcist sig selv.

Anbefalingerne er også i orden. Selveste Paven skulle have givet det følgende ord med på vejen:

“Spademanns Leksikon er et beundringsværdigt projekt, som bygger på grundlæggende romersk-katolske værdier. Nemlig at fordreje sandheden fuldstændigt.”

Tilbage er blot at tilføje:

“Spademanns Leksikon er en næsten komplet encyklopædi, der dækker almindelig uviden i alle afskygninger. Vi mangler kun lige din artikel, så tøv ikke, men læs straks hvordan du bliver stjerneskribent.”

Spademanns Leksikon har således alle forudsætninger for at konkurrere med Wikipedia som brugerskabt leksikon, eller måske ligefrem overgå og udkonkurrere samme?

Med disse anbefalinger er det blot at dykke ned i guldgruben – og se om nettet, der har beriget vores liv ud over enhver beskrivelse også i dette tilfælde lever op til forventningerne. Og det gør det!

Især kan følgende artikler anbefales: Rytteriet Fraklip efter lukketid, Feminisme, Homoseksualitet, Homoseksuel og heteroseksualitet. Fordi de er velskrevne og relaterer sig til emner, der behandles her på bloggen. Tilsyneladende er det den samme forfatter, der har skrevet dem, de har alle den samme humor og selvironi.

Stilen kan beskrives som faktion. En blanding af fiktion og faktuelt. Der indgår således citater fra seriøse artikler, selvom ordene måske lægges i munden på fiktive figurer (Fritz og Poul fra Rytteriet). Beskrivelsen af feminisme indeholder citater taget direkte fra nettet og fra en tidsskriftsartikel. Forklaringen af ordet homoseksualitet indeholder en beskrivelse af et virkeligt hændelsesforløb beskrevet via avisartikler. Og artiklen homoseksuel indeholder en beskrivelse af homosex blandt heterofyre taget fra en videnskabelig analyse af, hvordan homoseksuel adfærd forekommer blandt mennesker, der beskriver og opfatter sig selv som heteroseksuelle. Gangbang blandt heteroseksuelle mænd? Enten er det løgn, eller også skal der mindst en Ph.d.  til at forklare det. Ja, så bliver der henvist til en Ph.d. afhandling i noten!

Alt sammen spændende læsning. Derfor er alle de nævnte artikler gengivet her på bloggen.

Spademanns Leksikon

Reklamer

2 kommentarer

  1. […] har humoren også en plads på . I de 4 artikler der nævnes i artiklen Spademanns Leksikon fortælles der om, hvordan alvorlige emner bliver behandlet med et blink i øjet. For at […]

  2. […] været på bloggen. Både den type Casper og Frank laver, og den rent verbale man finder på Spademanns Leksikon. Hvad er forskellen på de to ting? Den sidste er helt almindelige mennesker som anmelderen […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s