Markus Bollingmo

Markus Bollingmo er en ung norsk fotograf bosat i Paris. Bollingmo fotograferer unge mænd. Venner, elskere og modeller. Desuden er der en del selvportrætter.

Ovenstående beskrivelse vil sikkert få nogle til at tro, at stil og indhold i Bollingmo’s fotografi vil være det coverboy look der ses på forsiden af alt fra homomagasiner til pæne mandeblade: Velsoignerede yngre muskuløse mænd. Enten med bar (over)krop eller anstændigt dækket til. Hvis man ser dette fotografi synes antagelsen at blive bekræftet:

Billeder af mænd, der slører både fotografens og modellernes oprindelse, fordi stilen og modellerne ser ens ud over alt i verden. Det underspillede homoerotiske der passer til de glittede homomagasiner – med ønske om glamour og respektabilitet – og til mode- og mandemagasiners behov for, at iscenesætte mænd erotisk. Bevidst tvetydigt i forhold til om det er kvinders eller mænds behov for iscenesættelse der imødekommes.

Men sådanne beskrivelser er til tider vildledende. Også denne. Karakteristikken der formelt passer på billedet stemmer ikke. Bollingmo fotograferer ikke den omtalte mandestereotyp. Iscenesættelse er ikke så meget erotisk, som den er kropslig og sensuel.

Bollingmo afslører sin skandinaviske baggrund ved at fotografere en mandetype, der ikke dyrkes i den amerikaniserede kultur. Det er måske tydeligst i billeder af drenge og helt unge mænd, der ikke er ladet med macho symboler og stereotyper.

Fridjof

Portrættet af Fridjof er enkelt – men alligevel glamourøst i stilen – og kunne sagtens indgå i et livsstilsmagasin. Men næppe et amerikansk.

Markus

Portrættet af Markus har den samme uskyldige charme.

Nico

My favorite undies.

Andre billeder skaber intimitet. Og en hverdagsagtig nærhed.

The Aftermath

Sulky polish boy.

Eller koncentration. I billeder hvor den portrætterede hviler i sig selv.

Uhøjtideligt er et portræt af en nøgen fyr i sneen.

Nøgenhed er et fast indslag i fotografierne. Til tider på en ironisk måde. Hvad laver fyren på billedet, og hvorfor er han halvnøgen. Måske fotografens respons på tabuiseringen af den nøgne mandekrop i det offentlige rum?

Ligeledes ironisk er billedet af fyren der funderer over underlivets mysterier, og hvad der gemmer sig boxershorts.

I september 2010 lagde Bollingmo en serie billeder på Livejournal af to danske venner han havde fotograferet i Paris. Her er der både nøgenhed og intimitet

.

Det fremgår- på en måde der er alt for sjælden i billeder af mænd – at de to fyre er mere end modeller, der poserer for fotografen. Tjek selv sitet. Det er umagen værd.

Markus Bollingmos site:

MarkusBollingmo.com

På Facebook:

Markus Bollingmo Photography

Reklamer

Skriv en kommentar

Endnu ingen kommentarer.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s